GoEuro Bier Prijsindex 2015

Our Beer Price Index is available in
Door de prijzen van de trein-, bus-, en vliegtickets te vergelijken wil GoEuro klanten helpen om verstandige beslissingen te nemen wanneer het aankomt op hun reisbudget. De GoEuro Prijsindexen willen dit doel versterken door zich hoofdzakelijk te focussen op de voornaamste uitgaven bij reizigers. Op deze manier willen ze mensen laten inzien hoe de prijzen kunnen variëren tussen verschillende bestemmingen.

Onderzoek voor de Bier Prijsindex 2015 bevat data van 75 steden in de wereld, en houdt rekening met zowel de 5 meest geïmporteerde bieren als het belangrijkste lokale bier.

De bierprijzen van 2015 verschillen met die van 2014 omwille van de veranderende wisselkoers. Zo horen Zürich en Génève nu als een gevolg van een drastische verandering in de wisselkoers van de Zwitserse Frank bij de vijftien duurste steden om bier te kopen. Hiermee gaan ze Olso de duurste stad van vorig jaar voorbij. Op gelijkaardige manier zijn ook Amerikaanse steden duurder geworden aangezien de US dollar het afgelopen jaar meer geapprecieerd is ten opzichte van de euro.