Busmaatschappijen in Frankrijk

Overzicht en informatie over alle nationale busmaatschappijen

Geschiedenis van de busmaatschappijen in Frankrijk

Gezien het passagiersvervoer per spoor jaren lang het populairste vervoersmiddel was in Frankrijk, zijn langeafstandsbussen pas een recente ontwikkeling in Frankrijk. Het was immers pas in 2011 dat het eerste bedrijf, Eurolines, interregionale verbindingen vanuit Frankrijk mocht uitvoeren.

Grootste busmaatschappijen in Frankrijk

Buiten de stedelijke en regionale bedrijven die het stads- en streekvervoer in Frankrijk regelen zijn er ook een aantal maatschappijen die interregionale en internationale buslijnen aanbieden.

Eurolines

Eurolines verbindt Parijs, Lyon en Marseille met andere Franse steden, maar ook met Europese bestemmingen zoals Londen, Berlijn, Barcelona, Milaan of Brussel.

iDBUS

iDBUS is een dochteronderneming van de SNCF groep en werd in 2012 opgericht om te kunnen concurreren met Eurolines. De vervoerder is voornamelijk actief in het noordelijke deel van Frankrijk en biedt reizen aan vanuit Parijs, Lille en Lyon naar verschillende Franse en Europese steden.

Populaire routes in Frankrijik

Met 110.000 passagiers in 2013, staan langeafstandsbussen nog steeds in hun kinderschoenen. De drukste verbindingen tot nu toe zijn die tussen Parijs en Amsterdam, tussen Lille en Brussel en tussen Lyon en Barcelona.