Busreizen in Verenigd KoninkrijkDienstregelingen, tickets en informatie over de vervoersmaatschappijen

Busreizen in het Verenigd Koninkrijk

Als de geboorteplaats van de Londense iconische rode dubbeldekkers, is het geen verrassing dat busreizen een populaire en goedkope manier zijn om zich binnen de stad en tussen steden in het Verenigd Koninkrijk te verplaatsen. Bussen worden ook regelmatig gebruikt als vervoersmiddel tussen luchthavens. Door het weekend rijden de bussen soms minder of is er een aangepast schema, maar de meerderheid van de locaties kan nog steeds bereikt worden.

Populaire busreizen binnen het Verenigd Koninkrijk

Hoewel bussen de meeste bestemmingen binnen het VK verbinden, zijn de meest populaire routes vaak tussen de grote steden. Busverbindingen bieden vaak een goedkoper alternatief dan treinreizen, en het goed verbonden systeem betekent dat ze ongeveer alle populaire bestemmingen binnen het land aandoen. Bovendien reizen bussen vaak door de vaak landelijkere gebieden waar treinen niet altijd komen. Er zijn enkele routes die langs de wereldbekende attracties komen zoals de Stonehenge of de Angel of the North. Grotere stations, zoals het Victoria Coach Station, bieden ook verbindingen met het Europese vasteland.

Grootste busmaatschappijen in het Verenigd Koninkrijk

National Express, Megabus, easyBus en Schottish Citylink zijn de grootste vervoerders voor lange afstanden. Daarbij zijn er ook vele regionale diensten die worden aangeboden door maatschappijen zoals Arriva, Metro Bus en Stagecoach.

Soorten bussen in het Verenigd Koninkrijk

Zowel korte- als langeafstandsbussen zijn hier beschikbaar. Nationale busmaatschappijen opereren naast regionale vervoerders die slechts één regio bedienen. Zoals eerder vermeld, zijn deze kleinere bedrijven voornamelijk actief in de meer landelijke gebieden.

Faciliteiten aan boord

Veel grotere vervoerders bieden nu wifi en airconditioning aan tijdens hun ritten. Passagiers die een kinderzitje nodig hebben, kunnen dit meestal van de vervoersmaatschappij zelf verkrijgen, hoewel het aangeraden is dit op voorhand te controleren. De meeste voorzieningen aan boord zijn slecht beschikbaar voor lange afstanden: lokale bussen bevatten zelden extra faciliteiten of diensten.