GoEuro's Transportprijs Index

GoEuro's Transportprijs Index

De Transportprijs Index is gebaseerd op trein- bus-, en vluchtinformatie voor 51 landen verspreid over 5 continenten.

Onze Transportprijs Index is beschikbaar in verschillende talen:

Aanmerking: Investeringen in de infrastructuur en kwaliteit van de services zijn belangrijke factoren die de kosten van het vervoer bepalen. Het is daarom goed om te realiseren dat de landen met hogere kosten waarschijnlijk ook betere services aanbieden. Bij het opstellen van de cijfers in de Index is er geen rekening geouden met de BBP per stad of de koopkracht van de betreffende landen, daarom zijn deze resultaten geen afspiegeling van de inkomens, infrastructuur of de kwaliteit van de transportindustrie.

De Transportprijs Index Classificering

In Een Overzicht

Trein

Bus

Vliegtuig

De Volledige Index

Trein

Prijzen kunnen flink verschillen afhankelijk van het type vervoer en de locatie. We hebben een duik genomen in de prijzen van vele verschillende reisopties over de wereld en een ultimate price index samengesteld.


Bus

Prijzen kunnen flink verschillen afhankelijk van het type vervoer en de locatie. We hebben een duik genomen in de prijzen van vele verschillende reisopties over de wereld en een ultimate price index samengesteld.


Vliegtuig

Prijzen kunnen flink verschillen afhankelijk van het type vervoer en de locatie. We hebben een duik genomen in de prijzen van vele verschillende reisopties over de wereld en een ultimate price index samengesteld. Vluchtprijzen veranderen constant; we hebben de goedkoopste binnenlandse vlucht tussen de twee grootste steden per land bekeken, waar vliegen tussen deze twee locaties mogelijk is.


Transportprijs Index - Classement Zonder Bewerking

We hebben verschillende vormen van vervoer beoordeeld om bussen, vliegen en treinen te rangschikken. Bij alle transportopties zijn factoren als afstand, tijdschema's en belastingen bekeken. We hebben landen beoordeeld per kilometer op basis van de meest voorkomende reisroutes, zowel lokaal als landelijk. Landen zijn alleen beoordeeld op de transportvormen die beschikbaar zijn in dat land.

Ranking
Land
Ranking
Land
1
Zuid Afrika
28
Kroatië
2
Albanië
28
Italië
3
Maleisië
30
Rusland
3
Thailand
31
Estland
5
Oekraïne
33
Canada
6
Turkije
34
Hongarije
7
Letland
35
Colombia
8
Mexico
36
Tsjechië
9
Egypte
37
Griekenland
10
China
38
Brazilië
11
Spanje
39
Verenigd Koninkrijk
13
Bulgarije
40
Bosnië en Herzegovina
14
India
41
Portugal
15
Roemenië
42
Slovenië
16
Georgië
43
Finland
17
Duitsland
44
Nederland
18
Argentinië
45
Japan
19
Slowakije
45
Norwegen
20
Macedonië
47
Denemarken
21
Litouwen
48
Israël
22
Verenigde Staten
49
België
23
Frankrijk
50
Oostenrijk
24
Zuid Korea
51
Zwitserland
25
Australië
25
Ierland
25
Zweden

Hoe we de treinprijs berekend hebben

Treinprijzen kunnen erg verschillen afhankelijk van het type trein en de afstand van de rit. We hebben rekening gehouden met de volgende factoren: snelheid van de trein, verschil tussen regionale en lange afstandstreinen, en comfortklassen. Alle formules zijn gebaseerd op een gemiddelde per kilometer.

Hoe we de busprijs berekend hebben

Resultaten zijn gebaseerd op belastingen, kosten per kilometer (vergelijking van verschillende bedrijven die stadsverbindingen aanbieden) en de kosten van benzine of diesel vs andere brandstoffen inclusief durzame energie.