Beschikbare treinen van Rotterdam naar Antwerpen

Beste prijs

Vergelijk actuele reizen van A naar B met trein, bus en vlucht

Eenvoudig boeken

Plan met een overzicht van beschikbare reizen van 500 maatschappijen

Tevreden reizigers

Boek tickets net als 30 miljoen anderen uit 120 landen
Vandaag ma 27 mrt. di 28 mrt. wo 29 mrt. do 30 mrt. vr 31 mrt. za 1 apr. zo 2 apr. ma 3 apr. di 4 apr. wo 5 apr. do 6 apr. vr 7 apr. za 8 apr.
Vind prijzen Vind prijzen
Vind prijzen

Prijskalender: Deze tarieven hebben we in de afgelopen 24 uur verzameld en zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Reisinformatie voor treinen van Rotterdam naar Antwerpen

Hoe lang onderweg met trein?53m
Waar komt de trein aan?Antwerpen
Waar vertrekt de trein?Rotterdam
Wat kost een ticket gemiddeld? 31,92 €
Wat is de afstand?78 km
Welke spoorwegmaatschappij(en)?
  • NS International
  • Thalys

Trein van Rotterdam naar Antwerpen: reisinformatie

Met de Thalys duurt de reis van Rotterdam naar Antwerpen slechts een half uur. De eerste trein vertrekt rond 7.00 uur en de laatste rond 21.00 uur. De treinen van Thalys rijden ongeveer ieder uur. Een andere optie voor het traject Rotterdam Antwerpen is de Intercity van de NS. De ze doet er wat langer over, zo’n 1 uur en 30 minuten. Op sommige tijdstippen van de dag is een overstap in Roosendaal nodig. De eerste Intercity vertrekt rond 6.30 uur en de laatste iets na 21.00 uur, met een overstap in Roosendaal.

De trein nemen vanuit Rotterdam

De treinen naar Antwerpen vertrekken vanaf het treinstation Rotterdam Centraal. Dit is het belangrijkste station van de stad en het werd in 2014 officieel geopend. Doordat het zo een modern en nieuw stationsgebouw is, zijn alle voorzieningen voor reizigers aanwezig. Tevens functioneert het treinstation als een belangrijk verkeersknooppunt in Nederland. Niet alleen vertrekken en arriveren hier treinen vanuit heel Nederland, ook kan men vanaf het station aansluiting vinden op de stadsbussen en trams die in Rotterdam actief zijn. Bovendien stoppen onder het station ook de metrolijnen D en E. De E-lijn staat ook bekend als de RandstadRail en brengt reizigers naar Den Haag.

In Antwerpen aankomen met de trein

Antwerpen is een ideale bestemming voor een dagje uit. Leuk om te bezoeken in de stad is de vogeltjesmarkt, het Museum aan de Stroom (MAS) en de in de binnenstad gelegen dierentuin. Maar ook een pintje pakken op een terrasje in één van de vele winkelstraten, is de moeite waard.

Treinen komen aan in Antwerpen-Centraal, een van de mooiste en drukste stations van België. Het treinstation is erg centraal gelegen, op wandelafstand van onder andere het station en de zoo. Ondergronds is het station rechtstreeks verbonden met de premetrostations Astrid en Diamant, waar een soort ondergrondse tram verbindingen voorziet met de rest van de stad. Ook op het Koningin Astridplein stoppen verschillende bovengrondse trams. Bussen kunnen vlak aan de Pelikaanstraat of op het Koningin Astridplein genomen worden, of aan het verkeersknooppunt de Franklin Rooseveltplaats, dat op loopafstand van het station gelegen is.

Met de trein van Rotterdam naar Antwerpen reizen

Bekijk ook onze terugreis van Antwerpen naar Rotterdam.

Trein
Trein
Trein
De goedkoopste treinen Rotterdam - Antwerpen van dit weekend
Trein
Trein
Trein
Trein
Trein
Trein
Trein
Trein
Trein
Trein
Trein
Trein