Beschikbare treinen van Turijn naar Milaan

Beste prijs

Vergelijk actuele reizen van A naar B met trein, bus en vlucht

Eenvoudig boeken

Plan met een overzicht van beschikbare reizen van 500 maatschappijen

Tevreden reizigers

Boek tickets net als 30 miljoen anderen uit 120 landen

Reisinformatie voor treinen van Turijn naar Milaan

Waar komt de trein aan?Milaan
Waar vertrekt de trein?Turijn
Wat is de afstand?125 km

Trein van Turijn naar Milaan: reisinformatie

Voor een treinreis tussen Turijn en Milaan maken de meeste mensen gebruik van de Frecciarossa of de Frecciabianca. Deze hogesnelheidstreinen zijn in het bezit van spoorwegmaatschappij Trenitalia. Wie met de hogesnelheidstrein reist, staat na 1 tot 1,5 uur al in het centrum van Milaan. De gewone trein Turijn Milaan van Italo doet er niet veel langer over, maar de reis is wel net iets minder comfortabel. De eerste rechtstreekse trein vertrekt rond 5.00 uur in de ochtend en de laatste gaat tegen 23.00 uur op weg naar Milaan. De trein rijdt zo'n 3 à 4 keer per uur, maar in de avonduren neemt het aantal ritten per uur wel wat af.

De trein nemen vanuit Turijn

De treinen van Trenitalia vertrekken vanaf Torino Porta Nuova, hét hoofdstation van de stad. Om dit treinstation te bereiken, kan men het beste de metro (M1) of de tram (lijn 4) nemen. De vele stadsbussen zijn een andere mogelijkheid om naar Torina Porta Nuova te gaan. De treinen van spoorwegmaatschappij Italo hebben Torino Porta Susa Sotterranea als vertrekpunt. Dit station heeft een eigen metrohalte zodat men gemakkelijk met metro M1 richting de trein Turijn Milaan kan reizen.

In Milaan aankomen met de trein

Milaan is een trendy stad vol met exclusieve winkels en gezellige restaurants. De oude heiligdommen, imposante pleinen en de talrijke musea zijn andere grote trekpleisters in de stad. De meeste hogesnelheidstreinen komen aan op het centrale station van Milaan. Hier kan men direct overstappen op de metro (M2 of M3) of de tram (lijn 5) om zo de rest van de stad te verkennen. De treinen van Italo stoppen dan weer op Milano Rogoredo of Milano Porta Garibaldi. Deze treinstations zijn ook aangesloten op het uitgebreide metronetwerk van Milaan. De bus (onder andere lijn 37, 84 en 95) is een andere populaire optie om de reis te vervolgen.