Airports in België

Overzicht en informatie over alle nationale luchthavens

Wanneer reis je?

Beste prijs

Vergelijk actuele reizen van A naar B met trein, bus en vlucht

Eenvoudig boeken

Plan met een overzicht van beschikbare reizen van 500 maatschappijen

Tevreden reizigers

Boek tickets net als 30 miljoen anderen uit 120 landen

Grootste luchthavens in België

In België zijn de vijf grootste luchthavens Brussels Airport, Brussels South Charleroi Airport, Liege Airport, Internationale Luchthaven Oostende–Brugge en Internationale luchthaven Antwerpen. De luchthaven Brussel biedt het meeste internationale en intercontinentale verbindingen, maar ook vanaf de meer regionale luchthavens kunnen er vluchten naar verschillende bestemmingen binnen Europa gevonden worden.

Brussels Airport

Brussels Airport, meestal Luchthaven Zaventem genoemd, is de nationale luchthaven van België. Het vliegveld is tevens de grootste luchthaven van het land met ruim 19 miljoen passagiers en 225.000 vliegbewegingen per jaar. Brussels Airport ligt in de gemeente Zaventem, op ongeveer 12 kilometer afstand van Brussel. De luchthaven is de thuisbasis van Brussels Airlines, Abelag, Jetairfly en Thomas Cook Airlines Belgium. Daarbuiten functioneert het vliegveld ook als hub voor de luchtvaartmaatschappijen Jet Airways, Ryanair en Vueling. Op de luchthaven zijn er drie landingsbanen beschikbaar en twee vertrekhallen, Pier A en B. In het hele luchthavengebouw zijn er verschillende eet- en drinkgelegenheden, waaronder een Starbucks en McDonalds, en winkels met verschillende producten, alsook Duty Free shops. Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar via het treinstation dat zich onder de luchthaven bevindt, en bussen die vanaf niveau 0, een verdieping lager dan de aankomsthal, vertrekken naar Brussel en omliggende steden zoals Vilvoorde en Leuven.

Goedkope vluchten vanuit Brussel

Brussels South Charleroi Airport

Brussels South Charleroi Airport, ook wel Luchthaven Charleroi genoemd, ligt ten noorden van Charleroi, en op ongeveer 46 km van Brussel. De luchthaven is de tweede grootste van België en verwerkt 6,5 miljoen passagiers per jaar. Aangezien de luchthaven niet zo heel groot is, en door de nabijheid van Brussel, is het een geliefd vliegveld voor lagekostenluchtvaartmaatschappijen. Ryanair heeft bijvoorbeeld een hub in Charleroi Airport, en ook andere luchtvaartmaatschappijen zoals Wizz Air, On Air, Jet4You en Jetairfly vliegen van en naar dit vliegveld. Op de luchthaven zijn er verschillende taxfree shops, bars en restaurants en een boekhandel. Bovendien is er een geldautomaat, een apotheek en sinds kort ook draadloos internet tegen betaling.

Goedkope vluchten vanuit Charleroi

Liège Airport

Liège Airport of Luchthaven Luik-Bierset is op 10 km van Luik gelegen en de derde grootste luchthaven van België. Het vliegveld is wel de grootste goederenluchthaven van het land. Liège Airport beschikt over twee geasfalteerde start-en landingsbanen, waarvan er een recentelijk verlengd werd. In de toekomst worden nog meer uitbreidingswerken gepland om de positie van de luchthaven in het vrachtverkeer nog te versterken. De luchtvaartmaatschappijen die actief zijn op de luchthaven zijn onder andere Lufthansa, Thomas Cook, Jetairfly, Air Corsica en British Midland International. Bestemmingen die worde aangeboden zijn München, Nice, Bologna en verschillende steden in Spanje, Turkije en Noord-Afrika, voornamelijk in het zomerseizoen.

Luchthavens in België

Populaire vluchten

Blijf op de hoogte

Ontvang reisaanbiedingen, herinneringen voor een trip en andere updates per e-mail.

Ongeldig e-mailadres

We hebben een bevestigingsmail naar je verstuurd.
Klik hierin op de link om het proces af te ronden.