Airports in Frankrijk

Overzicht en informatie over alle nationale luchthavens

Wanneer reis je?

Beste prijs

Vergelijk actuele reizen van A naar B met trein, bus en vlucht

Eenvoudig boeken

Plan met een overzicht van beschikbare reizen van 500 maatschappijen

Tevreden reizigers

Boek tickets net als 30 miljoen anderen uit 120 landen

Grootste luchthavens in Frankrijk

Frankrijk beschikt over 43 luchthavens die in totaal ongeveer 200 miljoen passagiers per jaar verwerken. De belangrijkste luchthavens zijn Paris Charles de Gaulle, Paris Orly, Nice, Lyon Saint-Exupéry, Marseille Provence en Toulouse Blagnac. Al deze vliegvelden ontvangen meer dan 7 miljoen reizigers per jaar.

Paris Charles de Gaulle Airport

De luchthaven Paris Charles de Gaulle (CDG) werd opgericht in 1974 en is de tweede luchthaven van Europa. Met jaarlijks 62 miljoen passagiers komt de luchthaven wereldwijd op de achtste plaats. De luchthaven is een belangrijke hub voor Air France, maar ook KLM, Lufhthansa, British Airways, easyJet en Delta Airlines landen en vertrekken hier. Net als alle belangrijke luchthavens in Frankrijk beschikt Paris Charles de Gaulle over parkeerplaatsen, wachtkamers, winkels en restaurants, gratis wifi, rookruimtes, toiletten en voorzieningen voor mindervaliden.

Paris Orly Airport

Het vliegveld Paris Orly is een van de oudste luchthavens van Frankrijk, en is in gebruik sinds het begin van de luchtvaart in 1910. Met 28 miljoen reizigers die hier jaarlijks passeren is het de tweede in Frankrijk en de elfde grootste luchthaven in Europa. In tegenstelling tot Paris Charles de Gaulle is deze airport meer bestemd voor zowel binnenlandse vluchten als vluchten naar Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Het vliegveld beschikt over dezelfde voorzieningen als Paris Charles de Gaulle.

Blijf op de hoogte

Ontvang reisaanbiedingen, herinneringen voor een trip en andere updates per e-mail.

Ongeldig e-mailadres

We hebben een bevestigingsmail naar je verstuurd.
Klik hierin op de link om het proces af te ronden.