Airlines

Overzicht en informatie over alle nationale luchtvaartmaatschappijen

Wanneer reis je?

Beste prijs

Vergelijk actuele reizen van A naar B met trein, bus en vlucht

Eenvoudig boeken

Plan met een overzicht van beschikbare reizen van 500 maatschappijen

Tevreden reizigers

Boek tickets net als 30 miljoen anderen uit 120 landen

Geschiedenis van de luchtvaartmaatschappijen in België

In België zijn er nu drie grote luchtvaartmaatschappijen actief. Brussels Airlines dient hierbij als nationaal symbool, waardoor ze op sympathie van de bevolking en de overheid kunnen rekenen. De overheid bood voorgaande jaren ook meestal financiële steun aan bij problemen, toen de nationale luchtvaartmaatschappij in België Sabena was. Deze maatschappij was actief van 1923 tot 2001 maar aangezien vanaf een bepaald moment de maatschappijen geacht werden wat zelfstandiger te opereren, en aangezien de luchtvaartindustrie instortte na de aanslagen van 11 september, ging het bedrijf failliet. Het winstgevende dochterbedrijf werd overgenomen door de SN Air Holding, dat later het huidige Brussels Airlines werd. Ook een andere dochteronderneming van Sabena werd in 2004 failliet verklaard, deze werd overgenomen door TUI Airlines Belgium en staat nu bekend als Jetairlfy.

Grootste luchtvaartmaatschappijen in België

Brussels Airlines

De nationale luchtvaartmaatschappij in België is Brussels Airlines. Deze airline heeft zijn thuisbasis op Brussels Airport. Brussels Airlines vervoerde in 2013 5,8 miljoen passagiers en fungeert tevens als werkgever voor ongeveer 3400 mensen. Brussels Airlines werd in 2007 opgericht als fusie van SN Airholding en Virgin Express en verzorgt sindsdien vluchten op Europese bestemmingen zoals Madrid, Londen en Genève en bestemmingen buiten Europa zoals New York, Washington en Tel Aviv.

Goedkope vluchten met Brussels Airlines

Jetairfly

Ook Jetairfly heeft haar thuisbasis op Zaventem en voert vanuit daar lijnvluchten uit naar 105 verschillende bestemmingen. Ze heeft verder ook een base in Oostende, Luik, Charleroi, Rijsel, Casablanca en Marrakesh. De luchtvaartmaatschappij is onderdeel van TUI Airlines groep, die onderdeel is van de TUI Travel Plc, de grootste toerismegroep in de wereld. In 2013 vlogen er 3,4 miljoen passagiers met Jetairfly, over een netwerk van 171 lijnen, waarmee Jetairfly de tweede grootste Belgische luchtvaartmaatschappij voor passagiersvervoer is.

Goedkope vluchten met Jetairfly

Thomas Cook Airlines Belgium

Thomas Cook Airlines is een Belgische luchtvaartmaatschappij die chartervluchten uitvoert naar vakantiebestemmingen. Deze vluchten vinden meestal plaats voor de reisbureaus Neckermann, Thomas Cook en Pegase, en de luchtvaartmaatschappij maakt ook deel uit van de Thomas Cook Group. De thuisbasis van Thomas Cook Airlines is Brussels Airport, maar er worden ook vluchten aangeboden vanuit Oostende en Luik. De maatschappij biedt enkel korte- en middellangeafstandsvluchten aan, met vliegtuigen van het type Airbus A320-200 en Airbus A319-100.

Luchtvaartmaatschappijen in België

Populaire vluchten

Blijf op de hoogte

Ontvang reisaanbiedingen, herinneringen voor een trip en andere updates per e-mail.

Ongeldig e-mailadres

We hebben een bevestigingsmail naar je verstuurd.
Klik hierin op de link om het proces af te ronden.