Luchtvaartmaatschappijen in Frankrijk

Overzicht en informatie over alle nationale luchtvaartmaatschappijen

Wanneer reis je?

Beste prijs

Vergelijk actuele reizen van A naar B met trein, bus en vlucht

Eenvoudig boeken

Plan met een overzicht van beschikbare reizen van 500 maatschappijen

Tevreden reizigers

Boek tickets net als 30 miljoen anderen uit 120 landen

Geschiedenis van de luchtvaartmaatschappijen in Frankrijk

De geschiedenis van de luchtvaartmaatschappijen in Frankrijk begon in 1919 met de oprichting van de Compagnie des Messageries Aériennes, die in datzelfde jaar hun eerste vlucht tussen Parijs en Londen uitvoerde. Het bedrijf werd in 1933 samengevoegd met Air France, die vandaag de dag nog steeds de belangrijkste Franse luchtvaartmaatschappij is. In de jaren 90, komen de eerste lagekostenmaatschappijen in beeld. Dit betekende dat enkele vervoerders zoals Air Littoral en Air Lib de boeken moesten dichtdoen, terwijl Air France een low cost dochteronderneming oprichtte om het hoofd te bieden aan de concurrentie.

De grootste luchtvaartmaatschappijen in Frankrijk

De meeste grote internationale luchtvaartmaatschappijen doen ook Frankrijk aan. Er zijn bovendien ook 28 Franse luchtvaartmaatschappijen, waarvan de grootste hier opgenoemd worden.

Air France

Air France is veruit de grootste Franse luchtvaartmaatschappij. Ze vervoeren jaarlijks meer dan 40 miljoen passagiers en bieden naast binnenlandse routes ook vluchten naar Europa, Azië, Amerika en Afrika aan.

Air Azur

Air Azur vervoert ongeveer 1,8 miljoen passagiers per jaar en ze voorzien voornamelijk vluchten naar N en Afrika.

Transavia France

Transavia France is een low cost dochtermaatschappij van Air France. Met gemiddeld 1,6 miljoen passagiers per jaar vliegen ze naar Europese landen en de meeste toeristische plaatsen aan de Middelandse Zee.

Voorzieningen aan boord

De faciliteiten die aan boord teruggevonden kunnen worden zijn niet alleen afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij, maar ook van de duur van de vlucht en de geselecteerde klasse. In de Economy Class zijn er bijvoorbeeld geen specifieke diensten, behalve audiovisueel entertainment en maaltijden bij langeafstandsvluchten. In de Business Class zijn er grotere stoelen met voetsteunen beschikbaar, meer beenruimte en vaak ook een betere maaltijd. De First Class biedt op zijn beurt een service van hoge kwaliteit. Hieronder vallen brede zetels die volledig uitgeklapt kunnen worden, voedsel en drank en een aparte wachtruimte en wachtrij voor het boarden.

De populairste verbindingen

De meeste binnenlandse vluchten in Frankrijk vinden plaats tussen de grote steden zoals Parijs, Lyon, Marseille, Bordeaux, Toulouse en Nice. In 2013 was het binnenlands verkeer goed voor meer dan 30 miljoen passagiers. Internationale vluchten vanuit Frankrijk gaan voornamelijk naar Europa (69 miljoen passagiers), gevolgd door Afrika (17 miljoen passagiers), Amerika (12 miljoen passagiers) en Azië (10 miljoen).

Blijf op de hoogte

Ontvang reisaanbiedingen, herinneringen voor een trip en andere updates per e-mail.

Ongeldig e-mailadres

We hebben een bevestigingsmail naar je verstuurd.
Klik hierin op de link om het proces af te ronden.