Deutsche Bahn:Dienstregelingen, tickets en routes van de vervoersmaatschappijen

Wanneer reis je?

Beste prijs

Vergelijk actuele reizen van A naar B met trein, bus en vlucht

Eenvoudig boeken

Plan met een overzicht van beschikbare reizen van 500 maatschappijen

Tevreden reizigers

Boek tickets net als 30 miljoen anderen uit 120 landen

  Voorzieningen

 • Stopcontact
 • Wifi
 • Versnaperingen
 • Media
 • AC
 • WC
 • Stoelreservering
 • Baggage
 • Fietsen toegestaan

Geschiedenis van Deutsche Bahn

Deutsche Bahn is een Duitse spoorwegmaatschappij die er sinds de jaren negentig reizigers veilig en snel van de ene bestemming naar de andere brengt. Deutche Bahn AG werd opgericht in 1994 en ontstond uit een fusie van het West-Duitse Deutsche Bundesbahn en het Oost-Duitse Deutsche Reichsbahn. Deutsche Bahn is de grootste spoorwegmaatschappij van Centraal-Europa. De meest bekende dochterondernemingen van Deutsche Bahn zijn DB Regio (personenvervoer), DB Fernverkehr (personenvervoer voor lange afstanden) en DB Schenker Rail (goederenvervoer). De DB Netz is verantwoordelijk voor de spoorweginfrastructuur en opereert het grootste spoorwegennet van Europa.

Deutsche Bahn heeft verschillende soorten treinen in gebruik. Zo zijn er de ICE (Inter City Express), de IC (InterCity) en de EC (EuroCity) voor lange afstanden. Regionale verbindingen worden gereden door de RE (Regional Express) en RB (Regional Bahn).

De ICE trein is een hogesnelheidstrein die zowel nationale als internationale verbindingen verzorgt. De InterCity is een nationale interlokale trein die zowel binnenlandse verbindingen tussen grote steden aanbiedt en Duitsland met enkele Nederlandse bestemmingen, zoals Amsterdam Centraal en Amersfoort, verbindt. De EuroCity is een internationale langeafstandstrein die rijdt tussen grote Europese steden. De Regional Express rijdt over kortere afstanden en stopt voornamelijk in grotere stations. De Regional Bahn stopt op zowat alle stations en voorziet hiermee verbindingen overal in Duitsland, zodat ook de afgelegen regio’s met de trein bereikbaar zijn.

Deutsche Bahn stations en bestemmingen

De treinen van Deutsche Bahn rijden zowel op landelijk als op internationaal niveau en doen hiermee talloze bestemmingen aan. De belangrijkste ICE-routes zijn Berlijn-Hamburg, Berlijn-Keulen, Hamburg-Stuttgart en München-Berlijn. Daarbuiten hebben ze ook een groot netwerk van regionale treinen. Er zijn ook treinverbindingen naar de buurlanden, zoals bijvoorbeeld de trein naar Parijs, Wenen, Amsterdam, Zürich, Praag en Kopenhagen.

Deutsche Bahn services

De services aan boord van de treinen van Deutsche Bahn zijn afhankelijk van het type trein. In de regionale treinen zijn alleen de toiletten beschikbaar. De langeafstandstreinen zijn beter uitgerust. Zo is er aan boord van de IC meestal een restaurant waar men een drankje of een versnapering kan kopen. Ook de ICE beschikt over een barrijtuig, waarbij het aanbood aan maaltijden nog wat groter is. Ook de verschillende types stoelen zijn verschillend. In langeafstandstreinen is er meer beenruimte en maakt men een onderscheid tussen eerste en tweede klasse. Dit onderscheid bestaat ook in de regionale treinen, maar de verschillen tussen het comfort en de service zijn hier niet zo groot.

Deutsche Bahn tickets

Naast verschillende promoties en acties zijn er ook abonnementen bij Deutsche Bahn verkrijgbaar voor zij die vaker met de trein reizen. Voorbeelden hiervan zijn de DB Jahreskarte, DB Monatskarte im Abo, DB Wochenkarte, Bahncard (25,50 en 100) of andere regionale abonnementen. Tickets kunnen aangekocht worden op het internet, ticketautomaten of de balie.

Blijf op de hoogte

Ontvang reisaanbiedingen, herinneringen voor een trip en andere updates per e-mail.

Ongeldig e-mailadres

We hebben een bevestigingsmail naar je verstuurd.
Klik hierin op de link om het proces af te ronden.